آخرین اخبار از عملیات جست‌و‌جوی مفقودین معدنِ شازند (۲۸ خرداد ۱۴۰۳) + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (٢٨ خرداد ١۴٠٣) | وزش باد شدید همراه با گردوخاک افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی به زمان دیگری موکول شد مواقعی که سگ‌گزیدگی باعث مرگ می‌شود + نظر دامپزشکان آیا زمان واریز معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۳ بازنشستگان تامین‌اجتماعی مشخص شد؟ سایه تورم بر سرِ بازنشستگان | نقدی بر اجرانشدن ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی برخورد ۲ خودرو سواری در جاده اسفراین یک فوتی و ۲ مصدوم برجا گذاشت آپارتمان‌نشینی، نور خورشید و کمبود ویتامین دی! قتل غیرعمد با تماس یک مزاحم! حادثه در یک شهربازی| حدود ۳۰ نفر از چرخ‌وفلکِ وارونه، آویزان ماندند مرگ ۶ حاجی بر اثر گرمازدگی اغفال دختر جوان با شگرد ازدواج و مهاجرت به اروپا توسط شاگرد قهوه‌خانه تصادف پژو ۴۰۵ در روستای بوژان نیشابور پنج مصدوم برجا گذاشت (۲۷ خرداد ۱۴۰۳) قتل فجیع مرد ثروتمند به‌خاطر طمع ۱۴میلیاردی دوستانش! ضرب‌الاجل تعزیرات برای سازمان‌های هواپیمایی و حمایت سلول درمانی، درمان «زخم پای دیابتی» را ممکن ساخت دومین جسد حادثه معدن شازند از زیر آوار بیرون کشیده شد (۲۷ خرداد ۱۴۰۳) بازگشایی جاده چالوس بعد از ۳ روز (۲۷ خرداد ۱۴۰۳) قتل خونین به خاطر فحاشی! واکنش سردار کمالی به خبری در مورد کاهش مدت سربازی
سرخط خبرها

دلیل جمع‌آوری بخشی از سرای "عزیزالله‌اف" مشهد چه بود؟

  • کد خبر: ۱۷۵۷۵۸
  • ۰۲ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۳
دلیل جمع‌آوری بخشی از سرای
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: بخشی از سرای عزیزالله‌اف به لحاظ سازه‌ای وضعیت خطرناکی داشت که قابل مرمت و استحکام‌بخشی نبود، بنابراین مجبور هستیم بخشی از این قسمت را جمع‌آوری و مجدد با بنای جایگزین برپا کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز، احسان زهره‌وندی در خصوص اخبار منتشر شده مبنی بر تخریب بخشی از سرای عزیزالله‌اف در جریان مرمت اظهار داشت: با تفاهمی که با شهرداری و کسبه انجام شد و با پیگیری‌های نمایندگان مجلس و فرماندار مشهد این کار به سرانجام رسید و مرمت سرای عزیزالله‌اف آغاز شده است.

وی ادامه داد: طرحی که برای مرمت سرا تهیه شده بود در شورای فنی میراث فرهنگی مصوب و همان طرح به پیمانکار ابلاغ شد که اکنون کار اجرایی آن در حال انجام است.

زهره‌وندی با بیان اینکه مرمت ساختمان به ۳ قسمت تقسیم شده است، عنوان کرد: در یک بخش موضوع مرمت مطرح است. در بخش دوم که قسمت میانی بوده قرار شد با درز انقطاعی از ۲ قسمت دیگر جدا باشد تا به لحاظ سازه‌ای کنترل شود که این بخش نیز در حال مرمت است.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی ادامه داد: قسمت سوم به لحاظ سازه‌ای وضعیت خطرناکی داشت که قابل مرمت و استحکام‌بخشی نبود، بنابراین مجبور به جمع‌آوری بخشی از این قسمت شدیم تا در ادامه با بنای جایگزین آن را برپا کنیم. این قسمت با همان طرح و نقشه اولیه، مجدد اجرا می‌شود. مصالح تزئینی جمع‌آوری، بسته‌بندی و نگهداری شده و دوباره در کار پیاده و اجرا می‌شوند. در حال حاضر کار با سرعت خوبی در حال انجام است.

او گفت: در قسمتی که واچینی در حال انجام است، حساسیت‌هایی ایجاد شده و اینگونه نیست که بنا تخریب شده باشد، بلکه تمام مصالح تزئینی و عناصر ارزشمند که جنبه تاریخی و هنری دارند، جمع‌آوری و مجدد استفاده می‌شود، اما چون سازه خطرناک است و مشکل زیادی دارد مجبور هستیم این بخش را جمع‌آوری، پی‌های ساختمان را استحکام‌بخشی و بنای جایگزین را پیاده کنیم.

زهره‌وندی اضافه کرد: سیستم سازه‌ای این بخش جداگانه کار می‌شود و بنا به نظر کارشناسان و متخصصان بهترین راهکار این است که در بخش سوم سازه جایگزین استفاده شود. تمام ساختمان با مقیاس بسیار مناسب مستندسازی و عکاسی شده و ساختمانی که پیاده می‌شود همان ساختمانی است که قبل از واچینی وجود داشته و تغییری در طرح و ظاهر ساختمان ایجاد نمی‌شود، اما کالبد باید دارای سازه جایگزین باشد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->